Големите бензиностанции продължават да поддържат високи цени на горивата. Това отчитат

...
Големите бензиностанции продължават да поддържат високи цени на горивата. Това отчитат
Коментари Харесай

Къде бензинът остава скъп

Големите бензиностанции не престават да поддържат високи цени на горивата. Това регистрират от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Те показват, че стойността на петрола на международните пазари се задържа постоянна.

Зам.-председателят на организацията Симо Симов декларира, че поевтиняването през последните два месеца към момента не е отразено у нас от огромните вериги. Той направи съпоставяне с малките бензиностанции, които продават горивата с над 10% по-евтино, което е с повече от 20 ст. за литър.

По думи на Симов измененията в Закона за горивата основават добра конкуренция сред играчите. Поправките в него демонстрират, че дребните бензиностанции оцеляха, основават по-голяма конкуренция и се резервира пазарният механизъм в бранша, означи той.

Според него до Нова година не се чака повишаване на горивата. Пазарът по думи на специалиста ще остане постоянен, което е добре за стопанската система и селското стопанство.

Причината е слабото международно търсене, защото през април-май огромните потребители са се запасили с големи количества нефт. Складовете са запълнени, рафинериите са задръстени и страните са запасени, заключи Симов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР